Met Maud Mantelzorg

Over Maud

Ik kom persoonlijk bij u aan huis. Geen verassingen wie er nu weer op uw stoep staat zoals bij zoveel grote organisaties vaak wel het geval is

Vanuit mijn werk als ondersteuner thuis  en steunkousenhulp, merk ik dat de behoefte bij met name ouderen bestaat aan extra ondersteuning die niet wordt geboden via de thuiszorg of thuishulp.

De kinderen zijn vaak druk en al belast met veel taken en klussen. Hierdoor is er geen gezonde familierelatie meer. De zorgvrager voelt zich bezwaard steeds vaker een beroep op de kinderen te doen. De relatie is er nu één van zorgvrager en mantelzorger geworden.

Ik wil de mantelzorger ontlasten zodat er weer ruimte is voor een normale(re) kind- ouder relatie. Andere relaties tot de zorgvrager kunnen zich uiteraard ook tot mij wenden. De zorgvrager zelf kan ook een beroep op mij doen, omdat hij of zij zo lang mogelijk zelf de regie over eigen leven wil houden en zelfstandig wil blijven wonen.

 

Met Maud Mantelzorg - Maud

Met Maud Mantelzorg in de praktijk

Een cliënte waarbij ik de steunkousen aan- en uittrek moest haar verenigingslidmaatschap opzeggen, omdat zij zelf niet meer kon autorijden. De lange en vermoeiende rit met de regiotaxi die stad en land afrijden, kon zij niet meer aan. Dit vond ik zo schrijnend.

Dit is één van de vele voorvallen die mij onder andere geïnspireerd hebben om Met Maud Mantelzorg op te zetten.

Zo ben ik al jaren werkzaam voor een cliënt met niet aangeboren hersenletsel . Als gevolg hiervan heeft hij Afasie, een taalstoornis die in zijn geval zijn spraak beïnvloed. Het is moeilijk om op de juiste woorden te komen.

Helaas wonen zijn kinderen ver weg. Iedere vrijdag beeldbel ik via de Whatsapp en leg contact met de kinderen voor hem. De kinderen hebben nu wekelijks contact met hun vader. Voorheen was dit niet mogelijk omdat de cliënt de telefoon niet beantwoordde. Het contact tussen vader en kinderen is hersteld, zo mooi!

Doordat ik wekelijks activiteiten met hem onderneem, krijgt hij veel meer prikkels uit het “echte leven” mee. Zo is hij ontzettend opgebloeid en cognitief vooruit gegaan. Van de simpele dingen als een frietje eten of een wandeling maken, kan hij intens genieten. De woorden ‘heer-lijk’ en ‘fan-tas-tisch’ komen dan ook vaak uit zijn mond.

Toen bedacht ik: ‘Dit is wat ik wil’. ‘Mensen gelukkig maken …’ ‘Mensen helpen…’ Het leven van mijn cliënten een stukje beter te maken.

Mantelzorg met persoonlijke aandacht

Kunt u ook een steuntje in de rug gebruiken of weet u iemand die hulp nodig heeft? Neem dan contact met mij op of maak direct een afspraak